Анкета

Колко често използвате почивните дни за излети и разходки сред природата?

Табелата на австрийското село Fucking - най-крадената вещ от туристите

Селце в Горна Австрия е любима дестинация на британските туристи - най-вече заради името си Fucking (на немски Фукинг) и произвежданата от германска пивоварна бира с името Fucking Hell.

Всъщност в името на Фукинг няма нищо нецензурно. Населеното място съществува от 1070 г. и носи името на благородник на име Фоко. "Инг" е стара германска наставка, която се добавя към основната дума и означава "хората на" - в случая хората на Фоко.

А думата hell на немски означава светъл, т.е. това е едно от качествата на бирата.

Жителите на австрийското село са решили да монтират охранителни камери на табелите на влизане и излизане от населеното място, уморени от нездравия интерес на туристите.

По десетки пъти в денонощието табелите се превръщат в декор за снимки на шегаджии, които не могат да се начудят как името на селото може да се пише като познатата от американските филми ругатня.

"Ние сме много сплотена и донякъде старомодна общност и смятаме тези непрестанни набези за притеснителни. Целият ни живот е преминал в гледане на снимащи се до табелата туристи и е крайно време да направим нещо по въпроса", казва един от жителите на селцето, в което живеят 104 души.

Хората са убедени, че камерите ще накарат туристите да се замислят, преди да застанат пред, под или до табелите, за да се снимат.

В селото няма нищо забележително освен табелите на входа и на изхода, които са притегателна сила за туристите. Това са и най-крадените вещи, за чието възстановяване досега са похарчени доста средства.

През 2004 г. в стремежа да реши проблема кметството предложило референдум за преименуването на селото, но жителите гласували "против".

Тогава сменили досегашните табели със стоманени и ги заварили към стойките. Кражбите намалели значително, но не и броят на туристите, които искат да се снимат за спомен на това неповторимо място и понякога се превръщат във вандали.

Германската бира под името Fucking Hell

Жителите на австрийското село Фукинг (Fucking) са в паника, след като германска пивоварна получи правото да произвежда бира с името Fucking Hell.

Местните смятат, че това е злонамерена измама, която цели да се възползва от звучното име на населеното място. Те обаче са по-притеснени от засиления медиен интерес към родното им село.

"Просто искаме да ни оставят на мира. Уморени сме от всички истории, които се измислят по наш адрес. Всеки пише каквото си иска", недоволства кметът Франц Майндлл, който се грижи за благоденствието на стотина души.

Първоначално молбата на германската пивоварна била отхвърлена заради сексуалния подтекст в името, но след обжалване все пак им позволили да кръстят бирата Fucking Hell.

Според тяхното обяснение тя се произвежда в селото, а думата hell на немски означава светъл, т.е. това е едно от качествата на бирата.

Майндл и съселяните му настояват продажбата й да бъде спряна.

"Няма нищо смешно в това. Оставете ни на спокойствие. Не сме направили нищо на никого, просто искаме да живеем в мир", коментира той за в. "Остриън таймс", визирайки британските туристи, за които селото е любима дестинация - най-вече заради името си.

Майндл обаче е категоричен, че то няма да бъде променено.

"Не виждам основателна причина. Ние го произнасяме по съвсем различен начин и не звучи комично", обяснява кметът.

На въпрос дали Фукинг няма да спечели от тази популярност, той отвръща отрицателно и добавя, че за последите няколко години са сменили 15 табели, защото все се намира някой турист, който да отмъкне знака за спомен.

назад ...

Селски туризъм

Селският туризъм добър начин за опознаване на традициите в България.

Чрез престой в селска къща, туристите имат възможност да прекарат почивката си в уютна и домашна атмосфера, различна от тази на хотелите, докосвайки се до селския бит. Специфичното на този вид почивка е, че предлаганата храна е напълно истинска, тъй като голяма част от използваните продукти се отглеждат или правят на място.

прочети повече ...

Пакистан строи парк за развлечение на лобното място на бин Ладен

Пакистан планира да превърне града, където беше убит Осама бин Ладен, в туристическа дестинация, съобщи Sky News.

Местните власти възнамеряват да построят развлекателен парк в Аботабад, който ще включва парк на наследството, зоологическа градина, аквапарк, улица на храните и мини голф игрище.

Целта им е не да лъскат имиджа на града, след като стана лобно място на терорист номер 1, а да привлекат повече туристи в него.

прочети повече ...

АРХИВ

Септември

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии